HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.01.29. 10:40 deadmike

Szezonvégi játékos mustra – támadófal (O-Line)

Keresve se találhattam volna jobb alkalmat ennek a sorozatnak az elindítására, ha már az előző bejegyzésben szóba került a támadófal. Lassan közeledik a Super Bowl, így már két csapat kivételével minden vezetőség elemzi és értékeli az évet, a játékosokat. A holtszezon beindult: a játékosok aláírják új szerződéseiket, játékosmegfigyelések, draft, a rosterrel kapcsolatos kérdések megoldása. Ebben az offseasonban 15 Falcons játékosnak jár le a szerződése és lesz szabadügynök. Thomas Dimitroff egy interjújában azt nyilatkozta, hogy reálisan úgy 8 játékos térhet vissza közülük a jövő szezonra. Ebben a sorozatban, mely a www.atlantafalcons.com oldalon jelent meg, végigveszik a csapatrészeket és megnézik a játékosokat, hogy ki megy/mehet és ki marad. A sorozat első részében a támadófalt vesszük górcső alá. Az elemzést pedig a személyes meglátásaimmal kiegészítve tálalom.

A 2011-es szezon kissé hektikusra alakult az O-Line életében. A tavalyi szezonhoz képest a Rams-be igazolt Harvey Dahl, így a kezdő jobboldali guard pozíciója megnyílt. Garrett Reynolds vette át a stafétát. A veterán centerünk Todd McClure pedig a szezon elején sérüléssel bajlódott, így Joe Hawley volt a kezdő center két mérkőzésen. A korábbi elsőkörös draft, Sam Baker megint pocsék és sérülésekkel teli szezont mutatott. Az elmúlt szezonban korántsem volt olyan stabil és megbízható a támadófal, mint a Smith-érában az jellemző volt.

A támadófal kezdő játékosai közül egyedül McClure-nek jár le a szerződése a 2012-es szezonra. A veterán úgy nyilatkozott, hogy szeretne visszatérni a csapathoz és bízik benne, hogy kap is új szerződést. Véleményem szerint érdemes lenne őt visszahozni. oline.jpgHawley még nem elég tapasztalt, sőt guard pozícióban jobban is teljesített és szerintem viszonylag kis összegért is aláírna McClure. A többi kezdő, Blalock, Svitek, Clabo és Hawley  szerződése még a jövő évre is érvényes. Legkorábban Will Svitek kontraktusa jár le, a 2012. évi szezon után. A cserék közül Reynolds is 2013-ban lesz szabadügynök. Miattuk tehát nem kell aggódni egyelőre.

Sam Baker, a 2008-as elsőkörös kiválasztottunk a drafton (Ryan mellett) a folyamatos sérülései miatt kikerült a kezdőből. Én személy szerint nagy bukásnak ítélem a draftolását. A szerződése jövőre lejár, így ha az Atlanta valamit vissza akar hozni a korábbi értékéből, érdemes lenne elcserélni jövőbeli draft pickért. Ha nem találnánk megfelelő balekot, akinek kell egy folyamatosan sérült és rosszul teljesítő baloldali tackle, akkor egyszerűen el kell küldeni. Elég sok pénzt tudna ezzel spórolni a csapat. Őt mindenképp elzavarnám. Az O-Line erősítésre szorul az elmúlt szezon teljesítményét nézve, ez nem kérdés. Nagyon bízom benne, hogy jövőre sikerül újra ütőképessé tenni ezt a csapatrészt, mert ha nem tudja a fal megvédeni Ryan-t, akkor ne is reménykedjünk playoff győzelemben.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr503967603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása