HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.02.15. 20:21 deadmike

Ismerjük meg Mike Nolant

Tegnap a Falcons hivatalos honlapján jelent meg egy érdekes írás Mike Nolan szakmai előmenetelével kapcsolatban és úgy gondoltam, hogy itt az ideje, hogy egy kicsit megismerjük őt. Persze egy kicsit marketing-ízű lesz, amolyan "hurrá-hurrá az új edzőnek és most elmondjuk miért is hurrázunk, mert talán nálunk is beválik a filozófiája". A snap után bemutatjuk az edző legfontosabb érdemeit.

Mike Nolan elvitathatatlan része a ligának. Összesen 9 állomáshelye volt a profi ligában, amelyek során a legváltozatosabb edzői feladatokat látta el: linebacker edző, wide receiver edző és vezető edző. Ezeken kívül a legtöbb időt, mint defensive coordinator töltötte el a ligában, összesen 14 évet. Ennyi idő alatt rengeteg hasznos tapasztalatra tett szert.

Nolan edzősködése alatt kiderült, hogy mi is az ő legnagyobb erénye: az a képesség, hogy hamar felismerje, mely sémák működnek és melyek nem az adott csapat, roster esetében és gyorsan korrigálja a hiányosságokat. Nolan minden korábbi állomáshelyén, ahol def-co volt, a védelem a legjobb esetben is csak átlagosnak volt mondható, mielőtt kinevezték. Azonban minden alkalommal – a roster minimális változtatása mellett – megfordította a defense "szerencséjét". (Tehát a játékot alakítja a játékosokhoz, nem pedig egy séma megrögzött követője.)

Talán a legemlékezetesebb teljesítménye a 2009-es denveri átváltozás volt. Amikor átvette a védelem irányítását, a Broncos védelme a liga 30. helyén szerénykedett az engedett pontok tekintetében. Nolan kezei alatt a következő szezon végén a csapategység a 12. helyre tornázta fel magát. A munkában persze segítségére volt 3 új játékos a védelemben (például Elvis Dummervil), de azért ezt nem mondhatjuk felforgatásnak.

coaches.jpeg

Balról jobbra: Mike Nolan (DC), Mike Smith (HC) és Dirk Koetter (OC). Reméljük ez a gárda többre viszi, mint az előzőek.

Nolan 2010-ben már a Miami védelmét irányította és az előző szezonbéli 25. helyről a 14. helyre vezette az engedett pontok tekintetében. Mindezt mindösszesen egy új játékossal, Karlos Dansby-vel. 2011-ben folytatta a védelem a felfelé masírozást és az elmúlt szezont a 6. helyen zárta a csapategység a vonatkozó statisztikában.

Atlantában Nolan a futás elleni védekezésben ligaelső csapategység irányítását veszi át, de a kapott pontok tekintetében a védelmünk már elég gyászosan szerepelt a 2011-es szezonban. 350 pontot szedtünk be az alapszakaszban és ezzel a 18. helyen szerénykedett a defense. Eddig a hivatalos forrásból, most pedig a saját meglátásaim: a roster a védelem szempontjából nézve el van látva fiatal és tehetséges játékosokkal, emellett azért lejáró szerződésű és kiöregedő játékosok is vannak jó számmal. Szóval véleményem szerint kicsit komolyabb játékosmozgás lesz, mint Nolan korábbi állomásain, de reméljük csak erősödni fog a védekezőegységünk és liga 5 legjobb védelme közé emeli a Falconst.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr684114933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása