HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.02.23. 10:32 deadmike

Kit érdemes nézni a Scouting Combine alatt

Az alábbi bejegyzésben Orlando Ledbetter írásával jelentkezem, aki összeszedte, hogy melyik az a 7 játékos akit a Falconsnak (és így nekünk is) érdemes figyelemmel követnünk a most zajló Combine során. Én pedig egyéb infókkal is szolgálok még ehhez, pl. az NFL Combine hivatalos honlapján a játékosok neve mellett található egy pontszám és hogy hanyadik körben várható, valamint magasság, súly és egy hosszabb erősségek–gyengeségek lista. Az egyes játékos nevére kattintva eléritek a linket. Utánanézek annak is, hogy milyen mezszámmal és melyik nap lesz nézhető a Combine-on az adott játékos.

Thomas Dimitroff és Mike Smith vezeti a megfigyelőcsapatot, amely részt vesz az idei Combine-on. A játékosok már szerdán elkezdtek szállingózni, és maguk a tesztek már ma, azaz csütörtökön megkezdődnek bizonyos pozíciók esetén. A hagyományokhoz híven idén is Indy ad otthont az eseménynek. A Falcons (immáron századszor elmondva) nem rendelkezik 1. körös választási joggal, csak az 55. pozícióban választhat első ízben az április 26–28. között rendezendő 2012-es drafton.

Íme tehát a Ledbetter listája, akiket érdemes figyelemmel követni, mert reális esély van rá, hogy még fent lesznek a draft boardon, mikor leadjuk a választottunk nevét tartalmazó kártyácskát.

1. Coby Fleener, TE, Stanford

Nincs egyértelmű döntés arról, hogy ő vagy esetleg Orson Charles a legjobb TE prospect az idei drafton. Charles jobb atléta, Fleener jobban blokkol. TE-re szükségünk lesz, így ha még nem kelt el a második kör vége felé sem, le kell csapnunk rá, nem kérdés. Fleener az NFL Combine honlapja szerint 85,25 pontot kapott, ami 1. körös pontszám (a grade alatti kérdőjelre kattintsatok) és azonnali kezdőnek valószínűsíti őt és egyértelmű Pro Bowlernek. Fleener a 3. csoport (TE) tagja és TE05 kóddal fog részt venni a drilleken, méghozzá szombaton (febr. 25.).

2. Vinny Curry, DE, Marshall

Az elmúlt két szezonban kimagasló teljesítményt nyújtott, mint pass rusher – mondja Mel Kiper a 2012 draft előtti elemzésében. Curry bizonyított már, egy igazi playmaker. Abraham távoza esetén látok realitást arra, hogy elhozzuk őt, sőt, nem ártana egy kis vérfrissítés a védőfalban. Curry 79,5 pontot kapott és ezzel a 2–3. körben várják, hogy elkeljen. Minőségi játékosról van szó, aki mindenképpen értékes része lesz a csapatnak és hamar a kezdőben találhatja magát. Curry-t DL13 kóddal találjuk majd meg a Combine során és hétfőn fogja végezni az ügyességi gyakorlatokat.

3. Leonard Johnson, CB, Iowa State

Mayock kedvenc mondókáját írnám le ide, mely szerint ha cornerekről van szó, csak a sebesség és a gyorsaság számít. Vélhetően a 40 yardos ideje gyengébb lesz, mint amennyire jó játékos ő valójában. Ha rossz időt fut, akár a 4. körig is csúszhat, amúgy 2. körre tippeli Mayock. A Combine Grade 72,25 az ő esetében, 2–3. körös mutató, inkább utóbbi egyébként. De adott esetben ő is hamar a kezdőben találhatná magát. A drill sok mindent el fog dönteni. DB28 kóddal láthatjuk majd őt a Combine utolsó napján, kedden.

4. Casey Hayward, CB, Vanderbilt

Igazi labdavadász hírében áll. 37 mérkőzésen volt kezdő az egyetemen és 13 labdát halászott le a levegőből. Egyébként még a középsuliban 3 szezonon keresztül kezdőirányító volt, innen tehát a remek játékolvasási készsége. Hayward 73,75-ös mutatójával szintén 2–3. körös tehetségnek tűnik és Grimes távozása esetén nem ártana egy ilyen stílusú játékos. Reménykedjünk, hogy lecsúszik a 3. kör végéig. Kódja DB20 lesz és mint minden DB, ő is kedden mutathatja meg, mennyire is atletikus.

5. Kevin Zeitler, OG, Wisconsin

2009 óta stabil tagja volt egyetemi csapatának. Érdekesség, hogy ő lenne az első Big Ten konferenciás játékos, akit Dimitroff draftolna. Falember egyébként valószínűleg a hátsóbb körökben fogunk draftolni. Zeitler mondjuk elég jó, 79,5-es osztályzatot kapott, amivel a szakértők szerint simán elférhet a 2. körben is. Meglátjuk, én nem neki örülnék a legjobban. Ha megnéznétek, akkor szombaton tapadjatok a képernyők elé, OL54 kóddal láthatjátok őt.

6. Bruce Irvin, DE, West Virginia

Érdekes választás, kevésbé tartom valószínűnek. A szakértők szerint kiváló pass-rusher, de inkább 3–4-es védekezésben lehet hatékony az ő tehetsége. Lehet Nolan kicsit át tudná formálgatni. Irvint a Combine honlapja OLB-ként tartja nyilván és számomra meglepően magas, 86 pontot kapott. A szakértők szerint ezzel beférhet akár az első körbe is és azonnali kezdőként számolhat vele az adott csapat. DL25 kóddal keressétek a pályán a hétfői napon.

7. Trumaine Johanson, CB, Montana

Rendkívüli fizikai adottságokkal megáldott játékos a saját posztján Mayock szerint. Dimitroff vezetése alatt a Falcons már két játékost is draftolt a Montanaról: Biermannt és Schillingert. Nekem "Tru" az egyik személyes favoritom. Nagyon örülnék, ha hozzánk kerülne. 83,5 pontot osztottak ki neki a szakértők, 2–3. körös helyet jósolva neki. Adja az ég, hogy lecsússzon a harmadik körig, mert azért az 55. helyen kissé erős lenne őt elvinni. De ha így történik, akkor sem panaszkodnék. Kedden fogja végezni a workoutot DB29-es jelöléssel a mezén.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr604183641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása